![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf5968facebook.jpg?w=683)
Iarna mai este si perioada radacinoaselor in bucatarie. Si pentru ca avem sfecla rosie mai oriunde, ne-am propus sa experimentam ceva. Asadar am imbinat parfumul de briza sarata a somonului cu parfumul de pamant a sfeclei rosii. A iesit o bunaciune rosietica si mega delicioasa care a mers mai apoi imbinata perfect cu painea borodinsky (reteta pentru paine o gasiti in postarile noastre de pe blog).
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf5981facebook.jpg?w=1024)
Acest somon se imbina perfect si cu ingredientele pentru sushi, in caz ca sunteti pasionati de bucataria japoneza.
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf5994facebook.jpg?w=1024)
E minunat si dimineata, la micul dejun, imbinat cu niste avocado si-o felie buna de paine toastata. Aici puteti experimenta cat va tine imaginatia…
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6009facebook.jpg?w=683)
Iata si reteta pentru acest somon maturat cu sfecla rosie :
Ingredientele :
300 gr fileu de somon
100 gr sare
100 gr zahar
niste seminte de coriandru si alte boabe de piper de care aveti prin casa.
cateva stible de marar (optional)
2 sfecle medii fierte
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6013facebook.jpg?w=683)
Metoda de preparare :
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6022facebook.jpg?w=683)
1.Amestecam sarea cu zaharul, semintele de coriandru si boabele de piper.
2.Pe o hartie de copt suficient de incapatoare facem o patura de sare cu zahar. Asezam pe ea fileul de somon cu pielicica in jos.
3.Presaram peste fileu putin din amestecul din p.1 apoi organizam felii de sfecla rosie (a se vedea pozele). Invelim cee ace am obtinut cu restul de sare si zahar. Apoi asezam de-asupra mararul. Finalmente invelim somonul cu hartia de copt astfel incat sa scoatem excesul de aer din acel « ciorap », si plasam pestele impaturit intr-o caserola in frigider.
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6192facebook.jpg?w=1024)
4.Peste 24 de ore scoatem pestele din frigider. Il curatam de invelisul de sfecla, marar. Il spalam sub jetul de apa rece. Il stergem cu un prosop de hartie, apoi il masam cu ulei de olive. Acum somonul e numai bun sa fie servit. E recomandabil sa-l consumati in decurs de 1-2 zile.
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6209facebook.jpg?w=1024)
Bon appetit, prieteni !
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6227facebook.jpg?w=1024)
![](https://thewildstump.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/dscf6247facebook-1.jpg?w=1024)
[…] iar mai apoi cu o radacinoasa forte populara prin Scotia – napul. Ne-au iesit doua delicii : somon maturat si napul […]
LikeLike